3 nov: Temakväll i Örebro – INSTÄLLT!!!

Med anledning av Covid-19 läget i Örebro och rekommendationerna som presenterades i presskonferensen den 3 nov kl 15:30, så ställer vi tyvärr in vårt evenemang i kväll!

Äntligen dags för ytterligare en temakväll och fysisk träff i FK Focus: Kvällsfotografering utomhus i Örebro denna gång. “Ljusspår” är uppdraget. Det blir tisdagen den 3:e november, med start kl. 18:00. Vi träffas på våghustorget som kartan markerar nedan (röd markering).

Det finns sedan flera ställen att kunna fotografera olika former av ljusspår, jag har markerat några lämpliga platser på kartan (gröna prickar) – men det finns också många olika alternativ och bildvinklar som man kan tänka sig.

Att ta med:

  • Eget fika (en viktig punkt för kvällen är att träffas). Vi fikar nog någonstans vid våghustorget.
  • Kläder efter väder. Vid regn ställer vi dock in – vi ska kunna ha trevligt och dela gemenskap också.
  • Stativ! Denna kväll pratar vi om långa slutartider. Från 10 sekunder och uppåt. Tänk gärna på att ta med en fjärrutlösare då många kameror annars har en maxtid på 30 sekunder.
  • ND-filter (gråfilter) ? Ja, jag menar faktist det. Bilden ovan är tagen på bländare 20 och 13 sekunder på ISO 64. Vi man ha längre och mer utsmetade ljuslinjer från bilar, kanske man vill ha tider upp mot 1 minut eller 2. Då behöver man mörka ner ljus-insläppet genom objektivet. Jag tror det räcker med ett 3x(ND8) – 6x(ND64) ND-filter.
  • Förslag på fotograferingsplatser har jag sedan marketat nedan med gröna prickar. Men låt kreativiteten råda. Det är roligt att göra något annorlunda!
  • Sök gärna “ljusspår” på interntet för att få lite idéer och inspiration.

Väl mött!!

//Mikael.